Selamat Datang ke Se'Toulouse' Hati

jangan dianggap agama hanya sekadar amalan untuk perkahwinan, kematian, dan lima asas kerana agama lebih dari itu.

vendredi 19 août 2011

Ulasan setelah menelaah bahagian ke 3.

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

kali ini, biar saya sambung pula bahagian seterusnya dalam protokol yang dilaksanakan oleh zionis ini yang selama ini sebenarnya memegang dunia tanpa kita sedari.

seperti pos - pos yang lalu, kita telah melihat 14 protokol yang mereka aplikasikan kepada manusia agar manusia semakin jauh dari agama lantas melakukan sesuka hati di muka bumi ini tanpa di kawal nafsu mereka yang sentiasa ingin dipuaskan.

Protokol 15

  1. Apabila berkuasa, Yahudi akan membunuh para penentangnya tanpa belas kasihan
  2. Pertubuhan yang merancang menentang yahudi mesti dihukum dan ahli - ahlinya dibuang negeri. FREEMASONIC LODGE iaitu tempat pertemuan rahsia Yahudi mesti didirikan dengan banyak.


Protokol 16
Pensyarah - pensyarah universiti akan mendidik para pemuda supaya patuh kepada pihak berkuasa. Undang - undang negeri dan politik tidak akan diajar kecuali kepada beberapa orang yang dipilih kerana kebolehan mereka.

Protokol 17
Menghadkan kuasa bidang kehakiman. Guaman adalah orang - orang yang mempunyai tabiat buruk dan memenangkan orang yang dibelanya walau menghancurkan keadilan dan mengorbankan kebajikan masyarakat.

Protokol 18
The Kings Of Jews akan dikawal oleh pengawal - pengawal rahsia kerana yahudi tidak akan membuka pintu kepada kemungkinan adanya perancangan untuk menentang kegiatan yahudi.

Protokol 19
Membicarakan orang - orang yang melakukan kesalahan politik sama seperti orang yang mencuri dan membunuh. Orang ramai akan memandang kesalahan politik sebagai kesalahan yang hina dan menimbulkan rasa benci terhadap mereka yang melakukannya.

Protokol 20
Bank antarabangsa yahudi akan memberikan pinjaman kepada goyyim dengan kadar faedah yang tinggi. Hutang goyyim menjadi berlipat kali ganda sekaligus melumpuhkan ekonomi goyyim.

Protokol 21
Menggantikan pasaran wang dengan institusi hutang kerajaan bagi menetapkan nilai perdagangan mengikut pendapatan kerajaan. Ini akan dapat menawarkan 500 sijil pinjaman perniagaan dalam sehari atau membeli sebanyak itu juga. Jadi, perniagaan itu akan bergantung kepada yahudi.

Protokol 22

  1. Bagi memastikan yahudi berkuasa penuh dalam pemerintahan dunia, kekerasan terpaksa digunakan.
  2. Pusat kekuasaan paling besar terletak dalam tangan yahudi.


Protokol 23
Yahudi wajib melatih seluruh goyyim meningkatkan rasa segan dan malu agar terbiasa patuh dan setia kepada arahan yahudi.

Protokol 24
Kerajaan tidak boleh diserahkan kepada mereka yang tidak tahu selok - belok pemerintahan. Hanya mereka yang boleh menunjukkan sikap keras, kejam dan boleh memerintah dengan tegas akan menerima teraju kerajaan daripada pemimpin - pemimpin yahudi.

begitulah protokol - protokol yang telah dilaksanakan oleh golongan ini. Berdasarkan perihal ini, kita seharusnya sedar betapa musnah dan rosaknya masyarakat merangkumi sosial, politik malah ekonominya sendiri dek perbuatan tangan manusia sendiri. Hal ini sangatlah bersesuaian dengan peringatan Allah dalam buku manual hidup terbaik seluruh alam,

"telah nampak kerosakan di darat dan di laut disebabkan kerana perbuatan tangan manusia; Allah menghendaki agar mereka merasakan sebagian dari perbuatan mereka, agar mereka kembali" [30:41]

nah teman - teman sekalian! inilah suatu tamparan bagi kita yang masih lalai dan leka dengan hidup di dunia yang memang penuh dengan kepalsuan dan dan kesenangan yang melalaikan semata - mata ini. Seharusnya kita sedar bahawa nikmat rezeki yang dikurniakan kepada kita bukanlah milik kita sepenuhnya dan bukan juga tujuannya untuk dihimpun menggunung tinggi sehingga takut harta itu habis atau berkurang lantas situasi seperti inilah yang menjadikan manusia itu sendiri dijangkiti penyakit wahan yang nyata merosakkan akidah malah sanggup melakukan kezaliman kepada saudara seislam sendiri.

Beringatlah bahawa sebahagian dari harta yang dikurniakan adalah untuk diinfakkan kepada yang memerlukan. Tidak akan berkurang nikmat itu jika dihalatujukan ke jalan Allah kerana Allah ingin menguji kita sama ada kita akan menggunakan harta itu dengan baik atau kita akan kufur dan gila berguling dengan nikmat tersebut.

tidak mustahil akan ada respon,

"alah, di dunia ni hidup kita sementara. masa ni lah kita habis - habisan pakai cantik - cantik , megah - megah, mahal - mahal sebab bila dah mati nanti, bukannya boleh bawa benda - benda ni ke kubur."

"alah, nanti kalau aku infak harta aku, aku nak makan macam mana? harga barang dah makin mahal. aku nak jugak beli itu beli ini. besides, aku dah penat - penat kerja, takkan pulak nak senang - senang bagi orang lain. suruhlah dorang kerja usaha kuat lagi untuk dapat duit lebih"

"nak infak? duit aku pun sikit, nak infak macamana? silap - silap mati kebulur pulak aku nanti"

"alah, harta aku untuk akulah, harta ko untuk ko. siapa suruh ko tak usaha sungguh - sungguh."

wahai saudaraku sekalian, memang benar hidup di dunia ini sementara dan nikmat harta itu benar - benar mustahil untuk di bawa ke kubur, tetapi bukanlah itu bermaksud kita bermati - matian mengumpul harta di dunia, bersuka - ria dan bermegah -megah dengan kesenangan dunia sehingga lupa tanggungjawab sebenar di muka bum ini. Manusia yang sememangnya sentiasa membuat kerosakan di dunia ini dengan wajibnya harus kita ingatkan kembali memandangkan tanggungjawab kita sebagai pemimpin di muka bumi ini telah termetrai bersama Yang Maha Satu Lagi Agung.

Begitulah kesombongan manusia yang sanggup memikul tanggungjawab yang berat ini. Tidak percaya? lihat dan fahami [33:72]!

"sesungguhnya Kami telah menawarkan amanat kepada langit, bumi dan gunung - gunung; tetapi semuanya enggan untuk memikul amanat itu dan mereka khuatir tidak akan melaksanakannya, lalu dipikullah amanat itu oleh manusia. Sungguh, manusia itu sangat zalim dan sangat bodoh"

ha! masih nak meragukan keagungan alQuran?

wahai saudaraku, perlulah kita saling tolong - menolong dalam kerja menghidupkan kembali islam sebenar di muka bumi ini kerana sesungguhnya kita ini adalah saudara sesama sendiri. Ketamakan dan individualisme inilah yang telah merosakkan pemikiran dan keamanan dunia. Tambahan pula, islam yang diamalkan secara majoritinya di negara kita ini sudah terlalu bercampur - aduk dengan budaya yang tidak patut. Islam itu suci sudah lengkap isinya. Oleh yang demikian, tidak perlulah 'diubahsuai-kononnya-untuk-menyesuaikan-dengan-mod-dan-trend-masa-kini-yang-serba-canggih-tapi-sebenarnya-bercanggah-dengan-ajaran-sebenar'. panjang jugak invention yang aku buat ni.

"Islam bukan mengikuti zaman tetapi zamanlah yang sepatutnya mengikut islam"

percaya atau tidak, setiap yang kita infakkan itu akan dibalas dengan sesuatu oleh Allah dengan balasan yang lebih berlipat ganda! dengan erti kata lain,

"the more you give, the more you earn" - asalkan niat buat kerana Allah, insyaallah dapat!

tak percaya juga?

"Barangsiapa meminjamkan kepada Allah dengan pinjaman yang baik, maka Allah akan mengembalikannya berlipat ganda untuknya, dan baginya pahala yang mulia" [57:11]

ingatlah wahai saudaraku, nikmat di akhirat kelak jua yang lebih indah, kekal dan besar!

kesenangan dan nikmat yang ada di bumi ini sebenarnya digunakan untuk menegakkan syiar islam, bukanlah untuk kemegahan. lakukanlah dahulu yang penting dan membawa kebaikan kepada agama Allah ini. insyaallah, dengan niat ikhlas kita, Allah memudahkan lagi hidup kita asalkan kita yakin dengan janjiNya!

sekian, hanya di sini yang mampu dikongsikan. maaf andai terkasar bahasa dan mengguris perasaan. kelemahan diri yang menyebabkan kualiti tidak punyai bumbung setinggi langit. Milik Allah jualah segala yang baik.

assalamualaikum dan salam sejahtera.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire